Kjære medlemmer!

Sommeren er over, og Flagstadselskapet jobber med planer for høsten 2022. Vi håper dere alle er friske og har hatt en fin sommer!

Søndag 18.09  kl. 18.30 innbyr vi til et litt annerledes medlemsmøte. Møtet avholdes på Kunsthøyskolen i Oslo, som ligger i Fossveien 24 på Grünerløkka. (Tidligere Chrsitiania Seildugsfabrik)

Litt om bakgrunnen for dette medlemsmøtet:

De som er godt bevandret i Kirsten Flagstads repertoar vil muligens huske at hun tidlig i karrieren sang i Sigwardt Aspestrands opera: “SJØMANNSBRUDEN”

Denne søndagen (18.09) vil Operahøyskolens studenter sammen med Drammen Symfoniorkester fremføre verker av nettopp Sigwardt Aspestrand. Han er forsåvidt ikke av Norges mest kjente komponister, men nedenfor kan du lese litt om ham:

Sigwardt Julius Aspestrand (født 13. november1856 i Aremark, død 31. desember1941 i Oslo) var en norsk operakomponist.

Han studerte i Christiania hos Gudbrand Bøhn, så fra 1881 i Leipzig. Han var bosatt i Tyskland fram til 1910. Hans mest kjente verk, operaen «Sjømannsbruden», ble oppført i Gotha i Tyskland 29. mars 1894. I Christiania ble den oppført i mai 1907 med Johan Halvorsen som dirigent.

Etter konserten samles vi i et møtelokale på Kunsthøyskolen der Flagstadselskapets leder, Kari Eikli vil ønske velkommen og fortelle litt fra årets festspill i Bayreuth, der 2 Flagstadprisvinnere opptrådte med stor suksess: Lise Davidsen og Elisabeth Teige.

Deretter vil Terje Boye Hansen vil kåsere om denne relativt ukjente operakomponisten Aspestrand. Han er vel den i Norge som har størst kunnskap om ham. Vi kan love et interessant kåseri!

Styret arbeider for tiden med å legge en strategisk plan for Selskapets videre arbeid. Vi ønsker sterkt at medlemmene kommer med innspill til oss om hva de ønsker seg av medlemskapet, og vil på møtet ta en kort meningsutveksling om dette. Fint om dere tenker litt på emnet i forkant. Vi vil senere sende ut en lengre forepørsel til alle, som kan besvares pr. e-post.

Prisen for alt dette er kr. 275,- som inkluderer konsertbillett og mottakelse med en drikke-enhet etterpå samt sosialt samvær med kåseri.  Det vil også være mulighet for å kjøpe kaffe etc. i pausen. Dette siste står Operahøgskolens Venneforening for, og betaling for dette skjer direkte til dem på stedet.

Påmelding til møtet skjer ved å sende kr. 275,- til Flagstadselskapets konto: 9857 05 63009. Husk å skrive navn på påmeldingen. Sendt gjerne også en  e-post om påmeldingen til jan@deram.no. Påmeldingsfrist er senest mandag 12.09.2022

Vi håper å se mange av dere på dette spennende møtet.

Mvh Styret i Flagstadselskapet