På Kirsten Flagstads 125-årsdag den 12. juli ble det avholdt en minnekonsert i Hamar domkirke med et rikholdig program. Fabrice Bligoud Vestad spilte en av Beethovens store pianosonater, og et utvalg av sanger som Kirsten Flagstad ofte hadde på sine konserter, ble fremført av sopranen Gunda-Marie Bruce akkompagnert av Dorina Komani. Det var Hamar bispedømme og Flagstadmuseet som hadde klart å få til denne konserten i disse Covid19-tider, med registrering og smittesporing av samtlige publikummere. Konserten var godt besøkt.

Gunda-Marie Bruce akk. av Dorina Komani ved minnekonserten i Hamar domkirke
Fabrice Bligoud Vestad ved flygelet

Etter konserten var det en mottakelse på Flagstadmuseet. Vedlagte bilde er av statuen foran Strandstuen, som i anledning dagen var dekorert med et stort antall roser. Det ble servert en sprudlende Flagstad-eplesaft!

Flagstadbysten foran Strandstuen flott pyntet med roser i anledning dagen

Lørdag 22. august var det en høytidelighet ved statuen av Kirsten Flagstad ved Operaen i Oslo. Statuen er nå flyttet til utsiden av broen inn mot Operaen – en meget bedre plassering, slik at Kirsten ønsker publikum velkommen idet de nærmer seg Operaen. Det er Statsbygg og Den norske Opera og Ballett som i felleskap har kommet frem til denne nye plasseringen, godt tilskyndet av Flagstadselskapet.

På bildet ser vi fra venstre: leder av Flagstadselskapet, Kari Eikli, som fortalte om statuens tilblivelse og historie, Annika Engelhart, leder på Flagstadmuseet, og vår nye operasjef, Randi Stene foran statuen.