Jubileumsprisen var et maleri av Kirsten Flagstad, laget av kunstneren Håkon Gullvåg
Jubileumsprisen overrekkes på scenen i Den norske Opera og Ballett
Maleriet på veggen hjemme hos Elisabeth Teige
Prisvinner, givere, maleri og Håkon Gullvåg i Operaens foajé
(Fotos: Geir Bie, Kari Eikli og Elisabeth Teige)

Jubileumskonserten i forbindelse med 125-årsminnet for Kirsten Flagstads fødsel ble gjennomført i Den norske Opera og Ballet fredag den 30.10 med et gedigent program og med vår nyutnevnte operasjef Randi Stene som konferansier. NRK Klassisk og NRK Fjernsynet var også tilstede. På grunn av Covid19-situasjonen tillot Operaen kun 200 personer å være tilstede, og for de som hadde skaffet seg billetter (som forøvrig ble utsolgt på et blunk), ble det en uforglemmelig aften. Flagstadselskapet hadde dessverre ikke hånd om billettsalget, men styret var invitert og styreleder Kari Eikli sammen med styreleder i Flagstadmuseets Venneforening i Hamar, Christian Diseth foresto utdelingen av Kirsten Flagstads 125-års jubileumspris fra scenen. Sopranen Elisabeth Teige var den lykkelige prisvinner. Jubileumsprisen besto av et maleri av Kirsten Flagstad malt av den anerkjente kunstneren Håkon Gullvåg, gitt av Flagstadselskapet og Flagstadmuseets Venneforening i Hamar.

Store deler av konserten vil bli overført på TV (NRK 2 – Hovedscenen) søndag den 29. november. Forøvrig ligger allerede 4 timers sending fra fredag 30.10 på NRK’s hjemmeside (nrk.no). Gå inn der og nyt den storslagne konserten.